Logisztika, anyagmozgatás, mérés

  Az anyagmozgatás, a logisztika részeként az elmúlt évtizedekben önálló szakterületté, némi túlzással tudományággá vált. Bár a magyar wikipédia anyagmozgatásról szóló összefoglalója nem tekinthető a szakterület autentikus, tudományos igényű információforrásának, nagy vonalakban megfelel az alapvető szakmai elvárásoknak.

  Már csak ezért is jogos lehet a hiányérzetünk hogy az anyagmozgatás wikipédia által közreadott elméleti fogalmaiból szinte teljes mértékben hiányzik a mozgatott anyagok/termékek tömeg mérésének elméleti és technikai összefoglalója.
  Különös tátongó űr ez vállalkozásunk számára, hisz a Prominens Kft által forgalmazott mobil mérleg eszközök nagyon szorosan kötődnek az anyagmozgatás, raktártechnika fogalomköréhez, technológiájához.
  Gondoljunk bele. Bármilyen logisztikai, raktári rendszer folyamatban nélkülözhetetlen a mozgatott áruk mennyiségének meghatározása és nyilvántartása. Ez a mennyiség főként darabszámban vagy tömegben határozható meg. E kettő gyakran össze is kapcsolódik. A mobil mérésnek az a fő jellemzője és jelentősége, hogy az anyag és árumozgatás folyamatát képes lerövidíteni (költséghatékonyság növelése), azáltal, hogy a hagyományos mérési módszerekhez képest, (amikor is az árut egy fix, telepített mérleghez kell mozgatni) menet közben, A-ból B pontba történő mozgatás, szállítás (pl. rakodás a szállítójárműre) során egy lépést kihagyva, menet közben történik meg az áru mérése. Természetesen ezek a mobil mérleg rendszerek (békamérleg, targoncamérleg) a szolgáltatott mérési adatok automatikusan vezeték nélküli adattovábbítással továbbíthatóak a logisztikai, raktárkezelő rendszerek, szoftverek részére. Ez azt jelenti, hogy adott esetben a targonca által a kamionra rakott áruk összsúlya a raktári nyilvántartásban automatikusan, összesítve jelenik meg, akár úgy is, hogy pl. a raklapok súlyát automatikusan levonja a szoftver. A belső nyilvántartási rendszer kiszolgálásán túl ennek nagy jelentősége van pl. a szállítójárművek túlterhelésének megakadályozására.
  A darabszámláló mérlegek arra is képesek, hogy nem csak a darab áruk tömegét, de azok számát is regisztrálják.
  A fent leírtakból kitűnik, hogy az áru és anyagmozgatás, raktártechnika, rakodástechnika, logisztika mennyire fontos részét képezi a tömegmérés, mobil mérés.
  A Prominens Kft által forgalmazott mobilmérleg eszközök, technológiák a legkisebb vállalkozásoktól az óriás logisztikai cégekig képesek akár teljesen egyedi mérési igények kielégítését is kiszolgálni.

  Kiemelt termékek

  miert

  © 2024 PROMINENS KFT. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Web és Videó Stúdió